Onsdag den 8:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Dagens handel i OMXS30, onsdag den 8:e juni:

De positiva tongångarna från igår som bland annat kom ifrån FED i USA samt oljan kunde inte hålla i sig idag då vi tidigare fick ta del av svagare handelssiffror från Kina. 

Det har medfört att börsen i Sverige har handlats under nollstrecket hela dagen men om man kollar lite i bakgrunden så finns det fortfarande en hel del underliggande styrkor. 

 

OMXS30 avslutade dagen på - 0,41 % och omsättningen låg på ungefär 7,5 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 5,90 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

På makrofronten har det idag varit en lugn dag men oljepriserna har däremot fortsatt att visa upp en bra styrka och handlas nu en bra bit över 50 dollar per fatet, till och med på mellan 51-52 dollar per fat.

De makrosiffror som har kommit in pekade mot att tillväxten i Kina fortsätter att vara relativt låg och dessa siffror har som sagt bidragit till nedgångarna på börsen idag.

Annars så har det idag även pratats om att Grekland är nära att uppfylla de sista villkoren som krävs för nästa delutbetalning av nödlånen och om så skulle bli fallet skulle det vara väldigt positivt för Europa.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten fick vi idag dubbla besked från SAS och det första var att de visade upp starka trafiksiffror. Men sedan riskerar de även att en strejk som omfattar 800 piloter och till helgen om inte avtal kan nås med de norska och det svenska pilotfacket.

Fortsättningsvis har medicinteknikbolaget Elektas strålbehandlingsteknologi börjat installeras på två ställen i Storbritannien, Com Hem har förvärvat Boxer för 1,5 miljarder kronor, Beijer Refs förvärv av kylgrossistbolaget HRP Holdings Limited (HRP) har idag blivit godkänt av den brittiska konkurrensmyndigheten, Saab kommer att leverera testkit för avancerad indikeringsutrustning till den svenska staten, Bravida har fått i uppdrag av Skanska vid utbyggnaden av ett sjukhus i Norge och Prioritet Finans har blivit delägare i Matse Holding och äger nu 10 procent av bolaget.

Avslutningsvis har Skanska fått en order gällande renoveringar av skolor i USA och för Skanskas del är den värd ungefär en halv miljard kronor. NP3 Fastigheter genomför en riktad nyemission på cirka 10 miljoner kronor som ska användas till att betala ett par förvärv. Clas Ohlson kom idag även in med sin rapport och den blev en besvikelse som till och med innehöll negativa siffror.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

USA-börserna har så här långt handlats väldigt volatilt men dock ovanför nollstrecket och det finns en bra styrka. Den kommer till största del från uppgångarna för oljan och till viss del även från en svagare dollar.

USA har idag redan levererat statistik gällande landets oljetillgångar och där visade det sig att oljelagren hade sjunkit och därav de stigande oljepriserna. Så mycket mer står inte på schemat idag men om man ändå vill bevaka USA-börserna så kan det vara bra att hålla koll på just oljan och dollarns utveckling.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen