Tisdag den 5:e juli år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Annons: 

Dagens handel i OMXS30, tisdag den 5:e juli:

Brexit-oron fortsatte även idag, både på den svenska börsen och ute i övriga världen. Det verkar helt klart som att det är nu vi på allvar börjar processa en Brexit och där har vi en lång väg kvar att gå. 

Oron har idag även blivit mer konkret på det sättet att den på allvar börjar sprida sig till både bank- och fastighetssektorn runt om i Europa och det kan komma att slå väldigt hårt på hela världens börser.

 

OMXS30 avslutade dagen på - 1,70 % och omsättningen låg cirka på 8,5 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 9,94 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Brexit-oron har idag som sagt växt ytterligare och då även börjat ta sig in i Europas banksystem och det är nog en oro som vi får räkna med kommer hänga kvar och sprida sig. Ett exempel på det är oljepriserna som idag har fått ta emot rejält med stryk och tappat flera procent. 

Det har även hänt en hel del utanför Brexit-oron och i Sverige fick vi både se en svagare tjänstesektor och industri. Inom EMU-området kom dessa siffror dock in starkare men  många enskilda länder i Europa var resultaten också svaga och det t.ex. i Storbritannien. 

Även i USA har det idag kommit in liknade besked och utfallen där var också svagare än vad som var förväntat och än tidigare. På makrofronten överlag har  det alltså varit en ganska så tung dag med en genomgående trend nedåt. 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det idag faktiskt kommit in en del rapporter och där kunde både Fastpartner och Hexatronic visa upp bra resultat.

Fortsättningsvis har Saab beslutat att öppna ett kontor i Paris, Precise Biometrics har ingått ett avtal för licensiering av algoritmlösningar för fingeravtrycksigenkänning, Thule har förvärvat en tillverkare av barncykelsadlar, Indutrade har köpt ett brittiskt bolag för ungefär 100 miljoner kronor, Vitec har köpt ett finskt programvarubolag och Recipharm investerar 18 miljoner euro för att utöka kapaciteten i Frankrike.

Avslutningsvis har Skanska fått en ny jätteorder i USA som är värd nästan 1,5 miljoner kronor och NCC har köpt byggföretaget Lönn & Söner i Sandviken.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

Även USA-börserna har idag inlett nedåt och det efter att de höll stängt under gårdagen. Nedgångarna där är dock något mer begränsade än vad vi har sett i t.ex. Europa under dagen och det trots oron kring Brexit och kraftigt sjunkande oljepriser. 

Den amerikanska marknaden har idag en hel del att processa eftersom att de som sagt höll stängt igår och det ska nu under kvällen bli väldigt intressant att se hur den här nya Brexit-oron tolkas och tas emot i USA. 

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen