Torsdag den 30:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Annons: 

Dagens handel i OMXS30, torsdag den 30:e juni:

Börsen i Sverige inledde idag svagt uppåt men föll nästan direkt ner under nollstrecket. Sedan har handeln varit ganska så oregelbunden runt nollan men det har ändå varit ganska så tydligt att marknaden vill ännu högre uppåt och det speglade även dagens avslutning. 

Fokus har idag riktats mot en rad olika makrobesked men vi har samtidigt även sett att Brexit-oron absolut finns kvar då bland annat bankerna runt om i Europa har haft det tufft på börsen idag. 

 

OMXS30 avslutade dagen på + 1,07 % och omsättningen låg på 13 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 8,52 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Om vi börjar med att kika på makrofronten i Storbritannien så kom de idag in med ganska så starka BNP-siffror. Inflationen inom EMU kom in något högre än förväntat men den ligger fortfarande väldigt nära noll.

Oljepriserna har idag vänt nedåt ganska så rejält och även det har varit en bidragande faktor till osäkerheten som ändå har funnits på börsen. Den psykologiska gränsen vid 50 dollar per fat är som jag sagt tidigare mycket större än vad vi tidigare trott och det ställer till med lite problem.

Kollar man på omsättningen på börsen i Sverige idag kan man även dra slutsatsen att marknaden antagligen är ganska så avvaktande inför morgondagen då vi inleder en ny månad. En ny månad innebär alltid ett intensivt makroflöde och det kommer vi få bevittna även imorgon.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har vi idag faktiskt fått in några rapporter och där kunde Kappahl visa upp ett starkt kvartal och Nobina och Scandidos likaså.

Fortsättningsvis har Magnolia Bostad köpt på sig en fastighet i Uppsala för 150 miljoner kronor, Bonava har sålt mark med byggrätter för 50 miljoner kronor, NP3 Fastigheter har förvärvat en logistikfastighet för 59 miljoner kronor i Gävle och NCC ska bygga ett vattenförsörjningssystem i Skellefteå och den ordern är värd nästan en halv miljard kronor.

Avslutningsvis på bolagsfronten för den här gången har Moberg Pharma köpt på sig tre amerikanska varumärken, IT-säkerhetsbolaget Clavister har mottagit en order på ungefär 4 miljoner kronor, SAS har sålt de resterande aktierna i Widerøe, Ericsson har tecknat ett partnerskap med japanska KDDI avseende Internet of Things, Teknikkoncernen Lagercrantz har i dag förvärvat samtliga aktier i Gas IQ och slutligen har även IFS fått en order i England på över 1 miljard pund.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

USA-börserna inledde också den här handelsdagen lite svajigt men nu har mycket där vänt uppåt och det trots de betydligt lägre oljepriserna. Överlag är det fortfarande den minskade Brexit-oron som stärker börserna även i USA. 

Ikväll kan det vara bra att rikta blickarna mot FED i USA då representanter därifrån nämligen kommer göra ett uttalande och det i London så det kan bli väldigt intressant. 

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen