Tisdag den 14:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Dagens handel i OMXS30, tisdag den 14:e juni:

Stockholmsbörsen har idag fortsatt sin resa nedåt och det ganska så rejält. De fortsatta nedgångarna beror till stor del på oron kring Storbritanniens kommande folkomröstning kring en Brexit men även lägre oljepriser och svajiga rörelser på storbolagsfronten har idag bidragit till nedgången.

 

OMXS30 avslutade dagen på - 1,59 % och omsättningen låg på ungefär 12,15 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 11,95 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

På Brexit-fronten har det idag visat sig att ungefär 52 % av Storbritanniens befolkning beräknas föra för ett uttåg ur EU och 48 % emot och om dessa siffror håller i sig kommer det bli ett väldigt nervigt avgörande den 23:e juni.

Även oljepriserna har idag fortsatt att oroa marknaden då de också har fortsatt att falla nedåt. Det blir mer och mer tydligt att det egentligen inte fanns någon styrka på nivåerna över 50 dollar per fatet men det är alltid lätt att konstatera i efterhand.

På statistikfronten har det däremot kommit in lite mer positiva siffror då tillväxten inom industrin i EMU visade sig vara över 1 % bättre än tidigare och på årsbasis. Samtidigt har inflationen visat sig utveckla sig sämre i Sverige än tidigare samt att boräntorna beräknas ha fallit tillbotten och även det oroar marknaden.

Dagens bolagshändelser:

De största händelserna på bolagsfronten har idag varit att Ericsson uppges förbereda besparingar på 10 miljarder kronor och varsel av runt 3 000-4 000 anställda. Strejken i SAS som har slagit väldigt hårt mot bolaget ska nu förhoppningsvis vara avblåst.

Fortsättningsvis har NCC fått en order på 82 nya hyresrätter i Uddevalla, ordern ska vara värd ungefär 150 miljoner kronor. Lucara Diamond har påträffat diamanter om sammanlagt 274 karat vid provtagningen i Botswana, aluminiumbolaget Gränges har gjort ett förvärv i USA, kundtjänstbolaget Transcom har förnyat sitt avtal med Stockholms Läns Landsting, verkstadsbolaget Cavotec har tagit hem en order från Finland, Midway har sålt Onrox Group med en förlust på 8 miljoner kronor och slutligen har även Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobiler integrerats i kinesiska Xiaomis nya smartphone.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

Även i USA fortsätter idag börserna nedåt, även om nedgångarna där är lite mer lindriga än i Sverige och i Europa. Det är oron kring en Brexit som oroar marknaden även där samt att det har kommit in svagare siffror från bland annat detaljhandeln i USA idag.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen