Måndag den 4:e juli år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Annons: 

Dagens handel i OMXS30, måndag den 4:e juli:

Tillskillnad från den större delen av förra veckan har oron kring en Brexit idag kommit tillbaka till marknaden och stört utvecklingen inledningsvis på den här börsveckan. 

Vi har även fått en väldigt lugn inledning på den här veckan och omsättningen på börsen har hållits nere. Det beror bland annat på att USA-marknaderna idag håller stängt på grund av att de firar Independence Day.

 

OMXS30 avslutade dagen på - 1,10 % och omsättningen låg cirka på 6,5 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 8,38 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Det är som sagt en återupptagen Brexit-oro som har varit det genomgående temat på börsen idag. Den oron utökades även när det kom in svaga siffror från Storbritanniens byggindustri och kanske är det nu under den här veckan som den riktiga och lite mer långvariga oron kring Brexit kommer. 

Annars är det i princip bara en ökad svensk arbetslöshet på veckobasis som har präglat makrofronten då vi som sagt fick en lugn inledning på den här börsveckan, rent händelsemässigt.  

Dagens bolagshändelser:

Det har idag även varit ganska så lugnt på bolagsfronten men vi har fått se att Swedish Match har inlett ett förfarande i Storbritanniens högsta domstol för att utmana EU:s snusförbud, NCC ska återköpa egna obligationer, Skanska har fått en order i Göteborg på över en halv miljard kronor och SCA har reserverat över 1 miljard kronor för det pågående skattemålet i Sverige och Österrike.

Avslutningsvis har Ratos norska byggbolag tecknat två byggkontrakt i Sverige värda totalt cirka 1,6 miljarder kronor och Försvarskoncernen Saab har fått en beställning från den australiensiska regeringen för nästan 250 miljoner kronor.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

Idag håller samtliga marknader i USA stängt då de där som sagt firar Independence Day. Så det ser även ut att bli en lugn kväll rent börsmässigt, i alla fall tills Asien-börserna återigen öppnar upp igen.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen