Onsdag den 22:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Dagens handel i OMXS30, tisdag den 22:e juni:

Handeln på Stockholmsbörsen var idag fortsatt oregelbunden och osäker inledningsvis idag. Det är fortfarande morgondagens omröstning kring en Brexit som ligger i fokus och spekulationerna kring utfallet där har både sänkt och stärkt marknaden idag. 

Tempot alltifrån övriga makrofronten till bolagsfronten har också skruvats upp idag och det går vi igenom här nedanför. 

 

OMXS30 avslutade dagen på + 0,74 % och omsättningen låg på 9 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 6,37 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Undersökningarna kring det kommande utfallet i Brexit-omröstningen har idag fortsatt vara väldigt jämna och det går någon inte säga någonting annat än att det kommer bli väldigt jämt imorgon när omröstningen äger rum.

På den övriga makrofronten har vi i Sverige fått se en något ökande arbetslöshet i de färska siffrorna som kom in idag. Däremot så visade det sig att konjunkturen i Sverige just nu är urstark och betydligt starkare än förut.

Avslutningsvis har oljepriserna idag fortsatt att visa upp en ganska så bra styrka. Den har inte riktigt varit genomgående och jättestark men nu ser vi återigen priser på över 50 dollar per fatet.

Dagens bolagshändelser:

Kollar vi på bolagen på börsen så har både H&M och Skistar idag levererat ganska så bra och starka rapporter. Det fortsätter även hända en hel del inom bygg- och fastighetssektorn då Fastighetsbolaget Wihlborgs har förvärvat en fastighet i Köpenhamn och sålt fastigheter i Helsingborg och Malmö, Skanska får ny order i USA som är värd nästan 400 miljoner kronor och Bravida har vunnit ett avtal för elinstallationer värt ungefär 150 miljoner kronor.

Fortsättningsvis har även Recipharm har inlett ett partnerskap med Marchesini, SEA Vision och TraceLink för att introducera möjligheter för serialisering av läkemedel, SSAB:s nyemission övertecknades, Saab har fått en order från Swedavia, Invisio har fått en ny order på kommunikationssystem och tillbehör från den franska armén för 9 miljoner kronor, Storytel har köpt Norstedts och avslutningsvis har Nobina vunnit ett busstrafikavtal i Norge som är värt ungefär 150 miljoner kronor. 

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

Börserna i USA har inlett dagens handel uppåt efter bland annat positiv statistik gällande bostadsmarknaden i landet samt de stigande oljepriserna.

Janet Yellen som är ordförande för FED i USA pratar idag inför finansutskottet så eventuellt får vi ta del av en del information därifrån men annars kommer nog även USA-marknaden vara väldigt avvaktande inför morgondagens Brexit-omröstning.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen