Onsdag den 15:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Dagens handel i OMXS30, onsdag den 15:e juni:

Efter flera dagar med rejäla nedgångar har börsen i Sverige idag vänt uppåt och även det ganska så ordentligt. Det är dock Brexit som har fortsatt att ligga i fokus och självklart även FED:s räntebesked som kommer in senare ikväll. 

Även om börsen har stigit har allt dock inte bara varit frid och fröjd då t.ex. oljepriserna fortsätter nedåt samt att omsättningen på börsen har varit väldigt låg och det brukar kunna vara en varningssignal. 

 

OMXS30 avslutade dagen på + 2,36 % och omsättningen låg på ungefär 12 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 9,87 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Brexit-spekulationerna har som sagt fortsatt även idag men nu visade de senaste mätningarna att nej-sidan leder marginellt och det har tagits emot positivt på börsen.

Den låga omsättningen kan till stor del kopplas till FED:s räntebesked som kommer senare ikväll då marknaden ändå har varit ganska så avvaktande inför det beskedet som för övrigt kommer in klockan 20:00 ikväll, svensk tid.

På statistikfronten har Europa kunnat visa upp starka siffror, både gällande importen och exporten inom EMU samt gällande arbetslösheten i Storbritannien. Även dessa siffror har kunnat utöka återhämtningarna på världens börser idag.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten visade H&M idag upp en försäljningstillväxt på 5 %, Atlas Copco har förvärvat tyska Schneider Druckluft, Assa Abloy har tecknat avtal om att köpa Nassau i Danmark, Proact har tecknat avtal om att leverera en hybridmolnlösning till Holland och Ericsson har inlett ett partnerskap med Ooredoo i Oman.

Idag gjorde även AcadeMedia debut på börsen (igen) och även den här noteringen fick en minst sagt flygande start med uppgångar på nästan 40 % inledningsvis. Samtidigt har Cassandra Oil meddelat att de ska genomföra en nyemission på 23 miljoner kronor.

Avslutningsvis har tempot inom fastighets- och byggbranschen också hållits upp idag då PEAB har fått en order i Skellefteå gällande en skolbyggnad och den är värd över 200 miljoner kronor. Sweco har fått en order i Skottland värd cirka 300 miljoner gällande detaljplanering och NCC:s order i Örebro gällande ett nytt sjukhus är nu klar och uppgår till över 1,5 miljarder kronor.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

USA-börserna har idag också öppnat upp uppåt och fortsätter därmed sin vändning åt det positiva hållet som inleddes sent igår. Uppgångarna är dock inte lika kraftiga där då marknaden ändå oroar sig över de fortsatt sjunkande oljepriserna samt att de flesta är väldigt spända inför FED:s räntebesked ikväll.

Självklart är det då just räntebeskedet som man ska rikta sina blickar mot ikväll och det kommer som sagt in klockan 20:00, svensk tid och någon halvtimme efter det kommer en tillhörande presskonferens så vi har en fartfylld och intressant kväll framför oss.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen