Fredag den 1:e juli år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Annons: 

Dagens handel i OMXS30, fredag den 1:e juli:

Idag under veckans sita börsdag samt när vi även inledde en ny månad har Brexit-oron minskat ännu mer. Det i kombination med en hel del positiv makrostatistik samt indikationer om nya stimulanser från världens centralbanker medförde att börsen steg på bra uppåt.

 

OMXS30 avslutade dagen på + 1,26 % och omsättningen låg cirka på 10 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 7,37 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Som jag nämnde i dagens morgonrapport så har den här dagen varit en riktig industridag och även om vi inte fått se några stigande utfall i varken t.ex. Asien eller Sverige så har siffrorna tagits emot bra ändå. Det har även funnits ljuspunkter rent utfallsmässigt då Storbritannien visade upp en stark industri samt att arbetslösheten inom EMU fortsätter nedåt.

Fortsättningsvis har oljepriserna fortsatt att handlas oregelbundet och inte heller idag har 50 dollars-nivån klarats av. På orosfronten hittar vi även att valet i Österrike idag har förklarats ogiltigt samt att sanktionerna mot Ryssland kommer fortlöpa och utökas.

Avslutningsvis på makrofronten har vi även fått in starka siffror gällande både bilförsäljningen i Sverige och Europa och just bilförsäljningen brukar vara ett bra mått på ekonomin överlag, i alla fall i stora drag.

Dagens bolagshändelser:

Det har idag även hänt en hel del på bolagsfronten och där har Loomis avyttrat sin verksamhet gällande, allmän frakthantering, Mycronic har fått en order från Asien på mellan 30-40 miljoner dollar, Addnode har köpt det svenska programvaruföretaget EssVision, Hexatronic har i dag tagit över verksamheten för fiberkabel- och duktverksamhet på Nya Zeeland från Ericsson, Indutrade har köpt samtliga aktier i danska Crysber, DGC One har förvärvat IT-driftbolaget Internet Border för 138 miljoner kronor.

Ytterligare en vinstvarning har idag även nått den svenska marknaden då Intellecta meddelade att man inte förväntar sig kunna nå sina uppsatta mål för helåret. Det har även fortsatt hända grejer på bygg- och fastighetsfronten då NCC har fått en order gällande ombyggnation av Vikingaskolan i Haninge värd nästan 200 miljoner kronor, Skanska ska bygga en etapp på E16 i Norge och det för över 700 miljoner kronor, Sagax har köpt en fastighet i Finland för lite mer än 100 miljoner kronor och slutligen har Balder köpt fastigheter för nästan 2 miljarder kronor i Stockholm och Öresund.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

USA-börserna har inlett uppåt även idag men uppgångarna där är lite mer avvaktande än vad vi fått se i Sverige och Europa under dagen. De oregelbundna rörelserna hos oljepriserna stör en aning. 

Det ser ut att bli en lugn kväll i USA rent händelsemässigt idag och den stora frågan där är om styrkan verkligen är tillräcklig för att handlarna och aktörerna ska våga sitta kvar med sina positioner över helgen?

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen