Tisdag den 21:e juni år 2016
Facebook Twitter Instagram

Varmt välkommen till Efterbörsen från mig David Svensson. Här nedanför får ni en heltäckande genomgång av börsdagen gällande t.ex. makro- och bolagshändelser m.m.

Glöm heller inte att kolla in andra inlägg och nyheter på Aktieinkomster, via knappen här nedanför. Jag uppdaterar sajten med nya inlägg flera gånger om dagen!

Fler inlägg och mer inspiration!

Dagens handel i OMXS30, tisdag den 21:e juni:

Handeln på börsen i Sverige har idag varit lite lugnare än igår samt även betydligt mer volatil. Det är fortfarande Brexit som ligger i fokus och där är allt inte lika tydligt och klart som marknaden igår ville tro.

 

OMXS30 avslutade dagen på + 0,23 % och omsättningen låg på en bra bit över 16 miljarder kronor. Totalt har OMXS30 sjunkit med - 7,07 % under år 2016.

Dagens makrokoll:

Brexit-undersökningarna har idag pekat mer åt olika håll än bara åt nej-sidan som de gjorde igår. Det var visserligen väntat men marknaden tog emot de positiva undersökningarna igår lite för bra och därför blir det återigen oroligt när de nya siffrorna pekar åt ett annat håll.

Även oljepriserna har idag vänt åt ett annat håll och det nedåt. Priserna ligger dock kvar kring 50 dollar per fatet vilket är en psykologisk viktigt nivå.

Avslutningsvis på makrofronten så fick vi idag se att det finansiella läget i Tyskland fortsätter att se väldigt starkt ut men om man kopplar samman dagens siffror med de tidigare så kan man konstatera att det även svänger en del där och det ökar på osäkerheten i Europa.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det idag pratats mycket om telekom då Tele2 har köpt TDC Sverige för 2,9 miljarder kronor och Telia Company kommer sälja sitt innehav i den spanska operatören Yoigo för nästan 500 miljarder euro.

Fortsättningsvis har samtliga åtalade friats i HQ-målet och Nordea har hävdat att de har tillräckligt med pengar och att de inte har lånat ut för mycket pengar vilket avslöjades igår kväll.

Fastighetsbolaget Kungsleden har idag sålt en fastighet i Kristianstad för nästan 75 miljoner kronor. Fastighetsbolaget Platzer har förvärvat en fastighet på Lindholmen i Göteborg för nästan 400 miljoner kronor och kullagertillverkaren SKF har tecknat ett långsiktigt avtal till ett värde av mer än 1 miljard kronor med Rolls-Royce.

Dagens bästa aktier på Large Cap i Sverige:

Dagens sämsta aktier på Large Cap i Sverige:

Övrigt: 

Även USA-börserna har inlett den här handelsdagen väldigt volatilt och det på grund av det svajiga läget på Europabörserna samt de sjunkande oljepriserna. Janet Yellen som är ordförande för FED i USA har också gått ut och varnat för en Brexit och även det sätter sina spår på börsen.

Det ser dock ut att bli en lugn dag rent händelsemässigt på USA-börserna ikväll så det mest intressanta där ska bli att se hur handlarna och aktörerna där hanterar den kommande Brexit-omröstning.

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se

Du får det här mejlet eftersom du registrerat dig till våra rapporter.

Avsluta prenumerationen